Op og ned og klar til løbets højeste punkt

IMG_2253

Klatreture i 45 graders varme og nætter med frostgrader. Nu venter en 80 km lang stigning op ad Wolf Creek op til 3300 meters højde.

 

Dårlig asfalt og temperaturer der svinger fra mellem -3 til 46 grader er blot nogle af det ting, som har været på menuen for RAAM-rytterne i dette års Race Across America.

Henning Larsen pumper afsted på cyklen i temperaturer og landskaber, hvor mennesker normalt ikke færdes. Tre dage inde i løbet har RAAM allerede vist sig som et ægte RAAM, og mange ryttere har måtte udgå på grund af de ekstreme varmegrader med hedeslag til følge.

Selv om Mojave ørkenen på forhånd var frygtet på grund af varmen, kom Henning Larsen for første gang i sine tre deltagelser gennem uden at blive syg og kaste op. Men da varmen på dag to gennem Arizona sneg sig op på 46 grader, kom første krise, og både Henning og holdet kæmpede for at holde sig på cyklen.

Henning måtte to gange kaste op på grund af kvalme, men han fortsatte indædt med at kæmpe sig op ad en 15 kilometer lang stigning i 45 graders varme. Og med blandt andet is i en sok, en vandspray og våde, kolde tæpper lykkedes det at komme igennem en steghed dag to.

En kold nat med frostgrader var åbenbart godt for Henning, for pludselig begyndte han at sætte personlig rekord på flere etaper.

Men RAAM er RAAM. Og efter tre dage på cyklen, cirka 1500 tilbagelagte kilometer med cirka 2,5 timers søvn, begynder det at slide på kroppen. De mange timer i sadlen har gjort Hennings bag rød og øm, og lige så hurtigt Henning kom sig efter anden dagen krise, er hvert eneste tråd her på dag tre en kamp. Det gør ikke sneklædte tinder i horisonten mindre frygtindgydende, og løbets længste og højeste stigning venter, når den 80 kilometer lange stigning begynder op til Wolf Creek.

Men det er ikke kun er Hennings ben, som er stærke. Hans hoved nægter at give op, og han har utallige gange vist, hvordan man rejser sig fra en krise, fredag eftermiddag lokal tid begyndt opstigningen af bjerget.