Henning Larsen: Håber at sætte personlig rekord

IMG_1319

Målet er at blive første dansker til at gennemføre verdens hårdeste cykelløb. Hvis det hele flasker sig, kan Henning Larsen få opfyldt drømmen om at gennemføre løbet på mindre end ti dage.

Tirsdag aften klokken 22.16, dansk tid, triller Henning Larsen fra Videbæk over startlinjen i Californien. Hvis han gennemfører, vil han blive den første dansker til at gennemføre løbet fire gange.

– Jeg nok blevet ramt af RAAM-sygen, hvor man gerne vil forbedre sin tid fra sidste gang. Det er lykkedes for hver gang, jeg har deltaget indtil nu, så det håber jeg at kunne gøre igen, siger Henning Larsen.

Henning Larsen er den eneste dansker, som stiller til start i årets udgave af det, der betragtes som verdens hårdeste cykelløb. Én lang enkeltstart, som starter i Oceanside syd for Los Angeles og slutter 5000 kilometer senere i Annapolis nær Washington.

I 2015 gennemførte han i tiden 10 dage, 4 timer og 18 minutter og håbet er, at han i år kan komme under de magiske 10 dage.

– Vi kan hurtigt hente nogle timer, hvis jeg kommer gennem ørkenen uden at kaste op. Eller hvis jeg har en god vind i ryggen gennem ørkenen og Kansas, siger Henning Larsen.

Men med erfaring fra tidligere år er han dog klar over, at tingene skal flaske sig , hvis det skal lykkes.

– Der kan ske mange uforudsete ting. Hvis jeg har en pelikanvind i ryggen, og jeg er heldig, kan jeg nå det. Men jeg kan også blive udsat for at måtte vente på grund en ørkenbrand, en tornado eller oversvømmelser. Det er også noget af det, som gør RAAM så speciel – man ved aldrig, hvilke udfordringer der dukker op undervejs, siger Henning Larsen.

Hvis drømmen om de ti dage ikke lykkes, er det for ham også en stor bedrift at nå hele vejen på tværs af USA.

– Det vil også være en stor ære at gennemføre fire gange som den første dansker. Så håber jeg, at den rekord kan stå nogle år.